Руската армия няма капацитет да води ефектвини бойни действия на тактическо ниво. Украинската

...
Руската армия няма капацитет да води ефектвини бойни действия на тактическо ниво. Украинската
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Няма съмнение, че Украйна ще си върне контрола върху Херсонска и Запорожка област

Руската войска няма капацитет да води ефектвини бойни дейности на тактическо равнище. Украинската войска е поела самодейността. Така разяснява последните събития в Украйна някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6942
В идващите седмици и месеци няма да могат да бъдат реализирани всички стратегически цели на Украйна. Явно Украйна разполга с много добро разузнаване и контраразузнаване. Успехите са към Харков, това е доста добре в стратегически проект. В Херсонска и Запорожка област ще се отсрочат референдумите и няма съменние, че Украйна ще си ги върне, означи Шаламанов. 

Според някогашният защитителен министър военната помощ, която се дава на Украйна може да докара до готовност на съветски войски. И добави, че съветските сили не могат да устоят превъзходството в разузнаването, което има Украйна. 

По думите му въпросът с нуклеарната война не трябва да се смесва толкоз доста с войната в Украйна. 

Според бившят зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов украинската войска не е получиал задоволително софтуерно въоръжение, с цел да стартира контраатака в цялата страна.

Изненадата за съветските войски е огромна. Те не са подготвени да предотвратят сходна контраофанзива в Харков. Недостатъците на тактическо равнище на съветската войска водят до оттегляне на позиции. Путин без стартегически запаси не може да завоюва тази война. Той ще би трябвало да разгласи готовност, да сътвори стартегически запаси, да поведе нови войски, сподели още той. 

Според ген. Запрянов при продължение на контраофанзивата Русия или ще би трябвало да разгласи война, или да търси мирни договаряния. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР